Тракси ЕООД

Фирмата се занимава с проблемите на сигурността и безопасността на пътя.

Предлагат се препарати за повишаване на устойчивостта на гумите на транспортните средства и автомобилите.

Гумите с монтирано лепило Air-Seal Products дават възможност на водачите да продължат да шофират и в случай на спукване на гума, слагат ефективно край на проблема със смяната на спуканата гума на пътя, където водачите са изложени на опасностите на преминаващите превозни средства, както и на нуждата да се разтоварва багажника, за да се извади резервната гума, по време на проливен дъжд.

През последните няколко години технологията на Air Seal Products беше една от активните технологии за безопасност, помагащи на водачите да запазят пълен контрол над автомобила в случай на спукване на гума. Интересът към тази технология непрекъснато расте:.

В отговор на специфичните изисквания на потребителите и на важни екологични проблеми , технологията Air Seal e разработенa по начин, който да задоволи специфични нужди на съвременната автомобилна промишленост: от предизвикателствата на гъвкавия дизайн на автомобила до екологичните въпроси, както и тези, свързани с мобилността.

http://vbox7.com/play:7ebf7426 

http://safetyandsecurity.wordpress.com 


Изх. № 006/25.10.2007 

РЕФЕРЕНЦИЯ

Специфичните условия на движение на транспортните средства, състоянието на пътните настилки и климатичните условия в България предизвикват необходимост от търсене на решения, които могат максимално да обезпечат надеждността при експлоатация на гумите, а от там и повишаване на безопасността на движението.

Английската компания „ Air Seal Products Ltd” предлага гама от продукти за самозалепване на гумите, които преминаха тестови изпитания на автомобили от автопарака на БУЛАВТО

Накратко резултатите от изпитанията са следните:

Продуктите на „Air Seal Products Ltd” се въвеждат леко през вентилите на гумите от специални съдове с помощта на специална помпа. Количеството на вкарвания продукт се препоръчва от производителя „Air Seal Products Ltd” и зависи от размера на гумата.

При движение на автомобила „Air Seal Products” се разпределя в тънък равномерен слой по вътрешната повърхност на гумата и защитава гумата при спукване.

Пробиванията направени по протектора на гумата с остри предмети с диаметър до 12 мм се запушват мигновенно за целия период на живот на гумата.

Продуктите също така херметизират естествената порьозност на гумите, значително снижавайки утечката на въздух и поддържат необходимото зададено налягане. Това от своя страна удължава живота на гумите.

При изправно окачване, правилно балансирани предварително гуми, отсъствие на странично и радиално биене, продуктите на „Air Seal Products Ltd” не оказват отрицателно въздействие на баланса на колелата.

Трудно може да се прецени колко голям е социалния, икономическия и екологическия ефект от използването на продуктите на „Air Seal Products Ltd”

Ние от БУЛАВТО смятаме, че използването на продуктите на „Air Seal Products Ltd” трябва да стане задължителна част при експлоатирането на автомобилите. Така биха се получили допълнителни икономии от нулиране на престои поради спукани гуми, средства за ремонт на гуми и средства за закупуване на нови гуми.

Надеждността на тези продукти ни кара да ги препоръчваме не само от гледна точка на ефективното запушване на отворите и повишения срок на експлоатация на гумите, а и от гледна точка неговата полезност по въпросите на безопасността на движение.